Boekreview: Academic Art of Riding / Bent Branderup

A Riding Method for the Ambitious Leisure Rider

Oorspronkelijk uitgebracht in Duitstalige versie in 1996 en herschreven met nieuwe inzichten in 2013. In 2014 ook uitgebracht in de Engelstalige versie.

Wat een mooi boek, met veel illustraties en afbeeldingen. Een heel educatief boek waar je altijd weer opnieuw in zal bladeren.

Bent Branderup, Master in de Academische Rijkunst, heeft de kennis van de oude meesters samengebracht in dit boek. Het praktiseert zelf tot op het hoogste niveau de Academische Rijkunst en beschrijft hiervan alle facetten in dit boek. Op heldere wijze legt hij uit waar het in essentie om gaat. Elk hoofdstuk geeft verdieping aan een oefening, fysieke  training wordt in detail uitgelegd, waarbij ook veel aandacht uitgaat naar het mentale aspect in de training, het welzijn van het paard.

Het boek is een musthave en zal je meerdere malen lezen. Al naar gelang je verder komt in de training, herken je en begrijp je de uitleg beter. Ook wanneer je nog maar aan het begin staat van de Academische Ladder is het waardevol om het boek volledig te lezen. Dit geeft je een breed inzicht en basiskennis voor een goede start met je paard.

 

Geplaatst in Boekreviews.