Careaway, Rinke en Oberon

Care is overleden op 24 april 2014 in de leeftijd van 29 jaar.

 

Careaway is in 1990 als 5 jarige bij ons gekomen. Wat staat hij hier fier naast zijn beste maatje Rinke. Deze foto is in de zomer van 2012 genomen.  Care heeft nog een vriendje, Oberon (kabouterkoning), echter die vriendschap  is totaal anders dan de vriendschap met Rinke.

Rinke is stapelgek op Care en wederzijds. Rinke mag uit Care zijn emmer en van zijn hooi eten. Oberon mag dat absoluut niet en trekt een beetje aan het kortste eind wat dat betreft. Gelukkig is Oberon wel de baas over Rinke. En Care brult alles bij elkaar als Oberon even een klein wandelingetje buiten het hek maakt. Dus dat zit ook wel goed.

Rinke is een echt houtpaardje. Altijd happen, je omver lopen voor een brokje, oren plat, vechten, heel irritant. Maar het is goed dat hij voor zichzelf opkomt…. maar vooral voor Care. Want het is niet dat hij zo graag op de foto gaat, maar hij staat daar om zijn grote vriend, die slecht ter been is, te beschermen voor de vreemde meneer die de foto maakt.

Oberon is een aardepaardje met een superzacht gouden karakter en altijd een zachte glimlach om zijn mond. Zacht, nooit happen, altijd een knuffel komen geven, heel, heel lief. Oberon en Rinke zijn halfbroers.

Beide kleine paardjes zijn bij ons gekomen door het vertrek van hun vorige baasjes naar Nieuw Zeeland. Eerst Rinke en een jaar later hebben we ook  Oberon geadopteerd.

Ze zijn superfijn als kameraadjes voor Care.  Hoewel het op dit moment allemaal een beetje minder goed gaat met Care genieten we nog enorm veel van zijn fantastische, ontzettende mooie karakter. Care is een oer, oer houtkarakter, die zijn ouderdoms gebreken als een ware koning draagt. En heel graag bij ons is.

Geplaatst in Careaway.