centered riding

Breathing, Soft Eyes, Centering, Building Blocks and Grounding, de vijf principes van Centered Riding ontwikkeld door Sally Swift.

De opleiding tot instructeur Centered Riding heeft mij veel inzicht gegeven in de houding en zit van de ruiter, ik vind het een onmisbare schakel voor een goed gaand paard. Je werkt eerst bewust aan je houding en zit en pas als dat in orde is, werk je aan de houding van je paard.

Besef dat het enorm knap is van je paard om balans te houden als er iemand op zijn rug zit. Over het algemeen lukt dat niet. De ruiter veroorzaakt door het extra gewicht en wellicht niet functionele bewegingen een disbalans. Tevens zijn wij van nature scheef en het paard ook, dat maakt het allemaal niet eenvoudiger.

De combinatie AR/rechtrichten en Centered Riding versterkt elkaar dusdanig, dat deze combinatie voor mij niet weg te denken is in mijn ontwikkeling als ruiter en in de begeleiding van mijn studenten en hun paarden. En ook in het grondwerk en werken aan de hand pas ik de principes van Centered Riding toe. Deze principes zij niet nieuw, ze komen terug in elke discipline in het omgaan met paarden echter heel veel mensen zijn zich dat niet bewust. In het Centered Riding ga je hiermee bewust aan de slag. De vijf principes kun je niet los van elkaar zien, net als de 7 sleutels van het rechtrichten, waarbij de een de ander versterkt.

Er zijn 2 hele interessante boeken geschreven door Sally Swift over Centered Riding, waarin je veel tools vindt voor bewustwording van je houding en zit. Tevens vind je er hele waardevolle oefeningen in terug die je helpen bij het bewust worden van je gecentreerde ademhaling, zachte ogen, centering, blokken bouwen en aarden.

   

Voor lessen in Centered Riding en/of AR/Rechtrichten

Neem contact op via het contactformulier.