Paard en eigenaar in training

Voor paarden die het echt nodig hebben om eerst in training te komen, omdat er lichamelijk of mentaal een probleem is. Na een aantal dagen – weken, wordt altijd de eigenaar aangehaakt. Je moet het trainen namelijk zelf kunnen voortzetten en begrijpen.

Ik zie om mij heen veel mensen die hun paard in training zetten. Dat is heel fijn, want je paard leert dan veel in een korte tijd en heeft baat bij de juiste training. Besef echter wel, dat je het meeste leert door zelf het proces te doorlopen.

Je kunt weinig schade aanrichten als je blijft luisteren naar je paard. Daarvan leer je het meest en daardoor onthoud je het beste wat wel en wat niet werkt in jullie training. Zorg dat je gedegen voorbereid aan de slag gaat, dat je tijdig zoekt naar kennis  en hulp als je vast loopt.

Kun je het echt niet zelf oplossen, dan nodig ik je uit deel te nemen aan de workshops die ik geef. Samen met max 4 à 5 personen luisteren we naar elkaar. Je kunt even je verhaal kwijt en zonder oordeel werken we met elkaar aan een oplossing. Tijdens de workshops is er ruimte voor 2 praktijkpaarden.

Let wel, meestal is er geen quick fix.

Vanaf voorjaar 2018 is het mogelijk met je paard in training te komen of in te schrijven voor de workshops. Op dit moment werken we aan de renovatie van de accommodatie. Wil je graag een berichtje ontvangen zodra het zo ver is, laat dit dan weten via het contactformulier.

 

Tarief in overleg