togetherness

to- ge- ther-ness (noun)

the pleasant feeling of being united with eachother in friendship and understanding

 

Togetherness by mindfulness.

Er zijn vele methoden om je paard te trainen en voor alle methoden is wel wat te zeggen. Ik heb er voor gekozen om mijn paard te vinden en tot een samenzijn te komen.

Paarden zijn hyper sensitieve dieren. Door middel van samenwerken kun je tot grote resultaten komen. Het paard blijft daarbij open van geest, welwillend en de eigenwaarde behouden. Dit kun je o.a. bereiken door bij je paard te zijn, in het hier en nu.

Een paard is niet bewust bezig met gisteren, morgen of straks. Het heeft wel ervaringen en herinneringen uit het verleden, waardoor een paard gevormd wordt, maar het leeft in het nu. Als je niet bij het paard in het nu bent, maar met je gedachten bij je werk of wat je straks gaat eten, dan ervaart het paard een leegte in je. Het licht is uit, waarom zou je daar dan op vertrouwen en aandacht aan geven?

Togetherness bereik je door alle aandacht naar het hier en nu te brengen. Alle aandacht naar je paard en alles wat er op het moment in je omgeving gebeurt. De koude of warmte aan je gezicht, de wind, de zon op je huid, het ruisen van de bomen, de trein in de verte, de bomen de vogels, je beweging….je bent aanwezig tijdens het samenzijn met je paard.

Dus vóór de ‘ontmoeting’ met je paard is je hoofd vrij van belemmerende gedachten, zoals werk, haast vanwege te weinig tijd of opwinding whatever het ook moge zijn. Het is ‘nu’ tijd en je zult voelen hoe zich dat spiegelt in je paard.